Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) vine cu informații de ultimă oră. Potrivit meterologilor, marți vremea va fi frumoasă în Capitală. Temperaturile maxime or fi de 32 de grade, pe când cele minime de 19 grade.

După-amiază însă, vremea se schimbă radical. ANM anunță instabilitate atmosferică accentuată, până miercuri. Mai exact,  de marți, de la ora 10.00 până miercuri la ora 9.00, disconfortul termic se va menţine ridicat, deși temperatura maximă, în scădere faţă de zilele precedente, va fi de 31-32 de grade Celsius.

Începând cu orele după amiezii însă, vremea se strică, fiind înregistrate înnorări, averse, descărcări electri, dar și intensificări ale vântului, temperatura minimă fiind de 19 grade.

Vremea rea va ține până miercuri noapte. ANM anunță că miercuri între orele 9.00 – 22.00, instabilitatea atmosferică se va accentua îndeosebi după-amiaza, când se vor semnala averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Tot miercuri, temperaturile vor ajunge până la 29 de grade în Capitală.

ANM a emis cod portocaliu de furtună

De menționat este faptul că, nici restul țării nu scapă de avertizările meteorologice. Pe lângă codul galben de caniculă care vizează preponderent sudul ţării, ANM anunță că în cursul zillor de marți și miercuri, în aproape toată țara sunt așteptate ploi abundente.

Mai exact, în intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 21 iulie, ora 03:00, va fi cod portocaliu în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei, Maramureşului şi a zonei montane, unde vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 35…50 l/mp şi izolat peste 60…80 l/mp.

În același timp, meteorologii anunță că începând cu ora 10.00 și până miercuri la ora 03.00 va fi în vigoare și un alt cod galben de instabilitate termică în cea mai mare parte a ţării. Potrivit ANM, vor exista averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.