Vremea face ravagii în următoarele două zile! Se anunță dezastrul, potrivit meteorologilor. Avertizare meteo ANM!

Instabilitatea atmosferică accentuată anunţă meteorologii şi în următoarele două zile. De marţi, furtunile şi ploile vor pune stăpânire pe toată ţara.

Conform meteologilor,  ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. Astfel, marţi, 21 iulie şi până miercuri, 22 iulie, ora 10.00, în regiunile nordice, centrale şi în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.

Avertizare meteo ANM! Vremea face ravagii în următoarele două zile! Se anunță dezastrul, potrivit meteorologilor

Prognoza meteo marți

Vremea se va încălzi, devenind călduroasă în orele amiezii în zonele de câmpie. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice și sud-estice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după orele prânzului, în special în regiunile nordice, nord-estice și centrale, precum și la munte, unde local vor fi averse și descărcări electrice, iar izolat cantitățile de apă vor putea fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 21 de grade. BUCUREȘTI Vremea se va încălzi, devenind călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă va fi de 19…20 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Vremea face ravagii în următoarele două zile! Se anunță dezastrul, potrivit meteorologilor. Avertizare meteo ANM!

Prognoza meteo miercuri

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta începând din orele amiezii, local în jumătatea nordică a țării, iar spre seară și noaptea pe suprafețe mai mici, mai ales în centru și în sud. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile vijelii și căderi de grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă, înregistrate îndeosebi în intervale scurte de timp, vor fi însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile sudice, unde după-amiaza vor continua să caracterizeze o vreme călduroasă, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 13 și 21 de grade. BUCUREȘTI Vremea se va menține călduroasă în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, când vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări asociate ploilor. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Vremea face ravagii în următoarele două zile! Se anunță dezastrul, potrivit meteorologilor. Avertizare meteo ANM!