Vremea se reîncălzește în România. Prognoza meteo ANM. Cum va fi vremea în perioada următoare

În țară, vremea se mă menține rece în dimineața și noaptea zilei de joi, 11 noiembrie. Cerul va fi variabil, iar în primele şi în ultimele ore ale intervalului, pe alocuri, va fi nebulozitate joasă sau ceață. În ceea ce privește vântul, acesta va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Moldova îi pe crestele Carpaților Meridionali. Presiunea atmosferică va scădea semnificativ, în timp ce temperaturile maxime se vor situa între 8 și 14 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între -8 și 3 grade Celsius. În depresiunile din estul Transilvaniei, temperaturile vor fi și mai scăzute, în jurul a -14 grade Celsius, anunță ANM.

În ceea ce privește Capitala, ziua de joi va veni cu o vreme ușor încălzită, cu toate că temperaturile vor fi mai scăzute dimineața și noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat, în timp ce cerul va fi variabil. Noaptea cor fi condiții de ceață. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor situa în jurul valorii de 11 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa în jurul de 0..1 grade Celsius.

Prognoza meteo vineri, 12 noiembrie

În țară, ziua de vineri vine cu valori termice situate peste cele normale pentru perioada actuală, în special în zonele de deal și de munte. Ziua, cerul va fi variabil în timp ce noaptea, izolat, vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până spre -10 grade Celsius, dar şi mai ridicate pe litoral şi în Dealurile de Vest, unde temperaturile vor ajunge la 8 grade Celsius.

În București, vremea va fi în general frumoasă iar temperaturile vor mai urca ușor. cerul va fi variabil, în timp ce dimineața și noaptea vor fi condiții de formare a ceții și norilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 1…2 grade, mai coborâtă în zona preorășenească până în jurul a -1 grad.

Prognoza meteo sâmbătă, 13 noiembrie

Sâmbătă, cerul va fi variabil, în timp ce izolat vor fi condiții de burniță. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între -3 şi 9 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei şi mai ridicate pe litoral.

În București, vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4…6 grade.

Prognoza meteo duminică, 14 noiembrie

Duminică, vremea va fi în general închisă în regiunile extracarpatice, unde pe arii restrânse mai ales la începutul intervalului şi noaptea se vor semnala ploi slabe şi burniță. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi pe alocuri, dimineaţa şi pe parcursul nopţii, vor fi condiţii de Ceață. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în sud-vest şi est. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 15 grade, iar cele minime între -3 grade în estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral.

În București, vremea va fi în general închisă şi trecător vor fi condiţii de burniță. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 11…12 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.