Potrivit unui raport al revistei CEOWORLD, ţara din lume cu cel mai ridicat cost de trai este Elveţia. Ţările europene sunt majoritare în topul celor mai scumpe ţări din lume: din primele 20 de state din acest top, 9 sunt din Europa, 5 din Asia, 2 din Caraibe, 2 din Oceania şi câte 1 din America de Nord şi din Africa.

După Elveţia, a doua ţară unde trebuie să scoţi cei mai mulţi bani din buzunar pentru a trăi este Norvegia, urmată de Islanda, Japonia, Danemarca, Bahamas, Luxemburg, Israel, Singapore şi Coreea de Sud.

Dacă niciuna dintre aceste ţări nu vă fac cu ochiul, puţin mai jos puteţi găsi Statele Unite (locul 20), Marea Britanie (locul 27), Arabia Saudită (locul 57) sau Rusia (locul 82).

În topul celor 132 de ţări analizate din punct de vedere al costurilor de trai, România se situează pe locul 99, fiind o ţară mai ieftină decât Bulgaria, Albania, Mexic sau Serbia, dar puţin mai scumpă decât Tanzania, Belarus şi Turcia, potrivit ceoworld.biz.

Unde poţi trăi cu bani puţini?

Cei de la CEOWORLD au adunat date din mai multe studii şi rapoarte şi şi-au bazat analiza pe o serie de costuri ce privesc cazarea, îmbrăcămintea, tarifele pentru taxi, utilităţile, internetul, preţul unui coş la supermarket, transportul sau mersul la restaurant.

Pentru cei care se gândesc să se mute în ţările cele mai ieftine de pe glob, trebuie să recunoaştem că oferta nu este prea atractivă.

Pe locul 125 din 132 se află Venezuela, urmată apoi de Tunisia, Kârgâzstan, Uzbekistan, Siria, India, Afganistan, iar titlul de cea mai ieftină ţară din lume îi revine Pakistanului.