Acordul dintre Uniunea Europeană şi Turcia care a limitat din 2016 afluxul de migranţi şi refugiaţi în Europa este ”mort”, a declarat vineri premierul grec Kyriakos Mitsotakis, acuzând Ankara că ”însoţeşte” graba a mii oamenii spre graniţa greco-turcă, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Acum, să fim sinceri, acordul este mort”, a menţionat Kyriakos Mitsotakis pentru canalul american CNN.

”Şi este mort pentru că Turcia a decis să încalce complet acordul, din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Siria”, a adăugat el.

Migranții, liber să treacă în Europa?

Mii de migranţi se deplasează spre graniţa greco-turcă de când preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat săptămâna trecută că ţara sa nu îi va mai împiedica pe aceştia să încerce să treacă în Europa.

Erdogan a făcut anunţul după ce zeci de soldaţi turci au fost ucişi într-un bombardament aerian în Siria.

Băsescu anunţă apocalipsa: Va fi prăpăd la granițele României!

Traian Băsescu a explicat că România se va confrunta, foarte curând, cu o problemă uriaşă la graniţele sale, pentru care nu este pregătită.

Fostul președinte a vorbit despre situația din Turcia în contextul declarațiilor Recep Tayyip Erdogan despre taberele de refugiați sirieni. Traian Băsescu nu vede cu ochi buni ce ar urma să se întâmple și consideră că atât România, cât și Europa nu sunt pregătite și nu vor face față dezastrului care se anunță.

Invitat la o emisiune la România TV, europarlamentarul PMP a vorbit de amenințarea pe care o prezintă refugiații sirieni pentru România și Europa. În opinia lui Băsescu, dacă președintele turc va pune în practică ceea ce a declarat va fi prăpăd în Europa.

„Preşedintele Turciei a decis să dea drumul sirienilor din taberele Turciei spre Europa. 13.000 spun observatorii ONU. Cifra comunicată de guvernul turc este 73.800. Va fi prăpăd la graniţele României”, a declarat Traian Băsescu, la România TV.