Potrivit șefului DSU, vârful epidemiei de coronavirus va fi probabil „în a treia parte a lunii aprilie”. Totodată, acesta a atras atenția că este necesar „să ne aşteptăm la încă o etapă dificlă”.

„Nu cred că am ajuns la perioada de vârf. Dar poate că măsurile luate de noi au avut un rol major a menţine situaţia acolo unde este. Asta nu înseamnă că am trecut şi totul este bine. La acest moment trebuie să ne aşteptăm la încă o etapă dificlă. Nu putem spune că suntem în perioada de vârf acum. În niciun caz nu putem vorbi despre relaxarea măsurilor stării de urgenţă la acest moment. Cred că vârful va fi în a treia parte a lunii aprilie, dar este o estimare, nimeni nu poate spune sigur. Vom vedea când vom ajunge acolo”, a spus șeful DSU.

Când se termină restricțiile

Întrebat dacă vom putea ieși mai devreme din casă, Arafat a răspuns foarte clar: ”În niciun caz”.

În ceea ce privește măsurile impuse de starea de urgență, Raed Arafat le recomandă românilor să accepte măsurile pentru binele lor. Potrivit acestuia, „este devreme pentru noi să ne relaxăm”.

„Încă este devreme pentru noi să ne relaxăm. Nimeni nu vrea să mai ţină aceste măsuri o zi în plus, dar o relaxare poate însemna scăparea de sub control a situaţiei. Rog oamenii să asculte recomandările, să accepte măsurile care nu sunt uşor de urmat, dar sunt spre binele nostru. Nu degeaba s-a decis prelungirea stării de urgenţă!”, a adăugat Raed Arafat.

FOTO: Inquam