Veste excelentă pentru milioane de români!

Vom avea parte de sărbători liniştite anul acesta, în contextul pandemiei. O spune un reputat medic român, director medical al Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș” din Capitală.

“E clar că vom avea sărbători liniștite (…) dar contează ce va fi pe urmă”

Miercuri, dr. Adrian Marinescu, invitat în cadrul Marius Tucă Show de pe Aleph News, a explicat că situaţia epidemiologică din România este una echilibrată în prezent şi că vom avea parte de sărbători liniştite. “Este un lucru cert pentru noi toți”, a precizat medicul.

Totuşi, asta nu înseamnă că pandemia a trecut şi trebuie să renunţăm de tot la prudenţă după această perioadă, a adăugat el.

“În momentul de față, lucrurile sunt mai mult decât echilibrate și de la o zi la alta situația e mai bună. Numai că nu poți să nu te uiți cu un ochi la ce se va întâmpla mai încolo. E clar că vom avea sărbători liniștite, este un lucru cert pentru noi toți, dar contează ce va fi pe urmă.

Și eu sper că, în afară de faptul că vom crește vaccinarea, tot sper că vom crește vaccinarea în intervalul acesta de timp, sper să fim și prudenți și să ne gândim că pandemia nu a trecut”, a declarat dr. Adrian Marinescu, potrivit Mediafax.

Vaccinarea va face diferenţa între cazurile uşoare şi cele grave

În plus, medicul le-a transmis românilor să respecte măsurile de protecţie anti-COVID, pentru a nu putea bucura cu adevărat de sărbători liniştite.

Dr. Adrian Marinescu a mai vorbit şi despre importanţa vaccinării. Cazurile grave de infectare cu noul coronavirus şi cele uşoare vor fi diferenţiate de vaccinare, afirmă acesta.

Ne vom vaccina anti-COVID în fiecare an?

Medicul a mai vorbit recent, la Antena 3, despre dozele booster de vaccin care ar putea fi folosite în fiecare an, pe viitor, în perioada de iarnă sau puţin înainte.

“Dozele booster se folosesc şi în momentul de faţă. În momentul în care vorbim de un virus SARS-CoV-2 care este lângă noi, de doi ani. Este clar că deja suntem în momentul în care facem booster. Faptul că acesta se va face în fiecare iarnă sau mai devreme, rămâne de văzut.

Să sperăm că valul 5 va însemna un număr de infecții, în mare parte, uşoare pentru că până în februarie avem timp să ne creștem protecţia prin vaccinare”, a declarat medicul de la Matei Balş.