Vladimir Putin trimite o undă de șoc în NATO! Ar fi o catastrofă globală. Avertismentul venit de la Moscova

Avertismentul președintelui rus a venit la finalul unui summit regional desfăşurat la Astana, în Kazahstan. Potrivit celor spuse de Vladimir Putin, o luptă directă între oricare forță globală și armata rusă ar  fi „un pas foarte periculos care poate conduce la o catastrofă globală”.

„Participarea oricărei forţe globale într-un contact direct, într-o confruntare directă cu armata rusă, este un pas foarte periculos care poate conduce la o catastrofă globală”, a declarat Vladimir Putin, conform efe.com

Președintele rus critică decizia Germaniei de a prioritiza obligaţiile sale faţă de Alianţă

De asemenea, liderul de la Kremlin a vorbit și despre o eventuală desfăşurare de trupe ale NATO în Ucraina.

Astfel, Vladimir Putin şi-a exprimat încrederea că în cele din urmă va prevala „simţul raţiunii” în rândul celor care susţin o asemenea opţiune.

Vorbind despre decizia Germaniei de a prioritiza obligaţiile sale faţă de Alianţă în detrimentul propriilor interese economice, președintele rus a spus că este o „eroare” și „are consecinţe negative pentru zona euro, în general, şi pentru Germania, în special”.

Ce spune Rusia despre aderarea Ucrainei la NATO?

Anterior, Consiliul de Securitate al Rusiei a vorbit despre aderarea Ucrainei la NATO și a avertizat că un asemenea „pas ar însemna o escaladare garantată către al Treilea Război Mondial”.

Totodată, președintele rus a mai spus la conferinţa de presă că au fost mobilizaţi circa 222.000 din cei 300.000 de rezervişti prevăzuţi în ordinul său din 21 septembrie şi circa 16.000 dintre aceştia sunt deja angajaţi în luptă în Ucraina, promiţând că nu va exista vreo altă mobilizare în plus faţă de aceasta pe care a considerat-o necesară pentru a putea ţine o linie a frontului de circa 1.100 de kilometri.

Vladimir Putin a promis că nu va ordona noi bombardamente masive asupra infrastructurilor ucrainene, ca represalii după explozia de pe podul Crimeii, susţinând că doar 7 din cele 29 de astfel de obiective stabilite de armata rusă nu au fost încă distruse, însă respectivele obiective neafectate sunt în continuare o ţintă, „dar mai încolo, vom vedea”.