Informațiile transmise de Ministerul Apărării din Rusia arată că la exerciții vor participa peste 60 de nave de război şi nave de sprijin, aproximativ 35 de aeronave din cadrul aviaţiei navale, trupe de coastă şi mai mult de 11.000 de cadre militare.

Vor participa zeci de nave de război

„Peste 60 de nave de război şi nave de sprijin, aproximativ 35 de aeronave din cadrul aviaţiei navale, trupe de coastă şi mai mult de 11.000 de cadre militare sunt implicate în exerciţiul forţelor Flotei din Pacific”, a informat Ministerul Apărării din Rusia, conform Reuters.

Armata va căuta şi urmări submarine inamice simulate

„În prezent, forţele flotei sunt dislocate în zonele desemnate şi au început desfăşurarea practică a sarcinilor conform planurilor pentru exerciţiu”, a precizat serviciul de presă al Flotei din Pacific (TOF).

De asemenea, serviciul de presă al Flotei din Pacific (TOF) a subliniat că, în timpul exerciţiilor, armata va căuta şi urmări submarine inamice simulate, va efectua antrenament de luptă asupra unor ţinte plutitoare şi din aer implicând trageri de rachete şi artilerie.

Rusia susţine că a respins un atac de mare anvergură în Donbas

În altă ordine de idei, Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că duminică dimineață, pe data de 4 iunie, forțele ruse au respins „o ofensivă de mare anvergură” a armatei ucrainene în regiunea Donbas.

„În dimineaţa zilei de 4 iunie, inamicul a lansat o ofensivă majoră în cinci sectoare ale frontului în direcţia sudului regiunii Donețk. Inamicul nu şi-a atins scopul, nu a reuşit”, a transmis instituția.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, la ofensivă au participat şase batalioane mecanizate şi două batalioane cu tancuri.

Instituția a postat de Telegram un video care arată așa-zise vehicule blindate ucrainene filmate din aer, distruse de forțele ruse. Ministerul susține că forţele ruse au ucis 250 de soldaţi ucrainen şi au distrus 16 tancuri şi peste 20 de vehicule blindate, relatează Reuters.

Pe de altă parte, oficiali militari ucraineni susțin că tot duminică, Rusia a lansat un nou atac aerian asupra Kievului. Cu toate acestea, sistemele de apărare au interceptat și respins cu succes toate rachetele și dronele care se apropiau de capitala ucraineană.

Serghei Popko, șeful administrației militare, a declarat duminică dimineață pe Telegram că, pe baza informațiilor preliminare, capitala nu a fost lovită de nicio țintă aeriană. El a subliniat că sistemul de apărare antiaeriană a distrus cu succes tot ceea ce se apropia de oraș, chiar și la o distanță considerabilă.