Vlad Voiculescu a declarat vineri că va decide în curând dacă își va încheia sau nu cariera politică după eșecul de zilele trecute. Totodată, el a ținut să sublinieze faptul că a găsit “rostul” la ce are de făcut de acum încolo.

Mai exact, întrebat de presă dacă şi-a încheiat cariera politică, la conferinţa de presă de vineri, unde şi-a prezentat realizările din mandat, Voiculescu a precizat că rămâne de văzut ce decizie va lua.

El a adăugat că în perioada în care a fost ministru au fost momente extrem de dificile, așa că își dorește în continuare să îi ajute pe toți cei care au nevoie, lucru care este mai presus de titlul de politician sau de ministru.

“Asta rămăne de văzut, eu decid ce voi face mai departe, nu au fost un momente uşoare pentru mine, dar mi-e clar că vreau să pun umărul în continuare la a schimba lucrurile în sănătate şi la a ajuta pe cei care au nevoie.

E ceva dincolo de titlul de politician sau de ministru, e rostul pe care l-am găsit până acum pentru viaţa mea”, a spus, vineri, ministrul demis al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu, despre Ioana Mihăilă

Totodată, fostul ministru a vorbit și despre Ioana Mihăilă, care ar repezenta o propunere pentru funcția de ministru al Sănătății. În acest context, Vlad Voiculescu susține că îşi va arăta susţinerea pentru aceasta.

“Pentru cei care vor o schimbare și pentru cei care împărtășesc valorile de adevăr, profesionalism, de transparență voi fi în continuare un partener”, a răspuns Vlad Voiculescu.

El a mai menționat că decizia stă în mâinile USR-PLUS, iar alegerea ei în funcția de ministru este una importantă atât pentru echipă, cât și pentru Guvern.

“Dacă aceasta va fi decizia Alianței USR-PLUS, ca dr. Ioana Mihăilă sau altcineva să meargă să preia portofoliul, evident că îi voi oferi toată susținerea mea. Nu e vorba numai de mine, ci de întreaga echipă”, a precizat Vlad Voiculescu.

În ceea ce privește intrarea sa în lumea politică, Voiculescu susține că nu a ales această zonă pentru o funcție, ci pentru a face o ”diferență”.

“Ca să fie foarte clar, am intrat în politică, eu și colegii mei, să facem o diferență, nu pentru o funcție sau alta.

Cu siguranță voi pune umărul și de acum încolo și cu siguranță pentru cei care vor o schimbare și pentru cei care împărtășesc valorile de adevăr, profesionalism, de transparență voi fi în continuare un partener”, a completat Voiculescu.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ana-Maria Dumtiru