Acesta va fi primul zbor cu echipaj al vehiculului VSS Unity care va decola de pe astroportul comercial construit special în New Mexico (SUA). Compania lui Richard Branson va începe zborurile spaţiale în scop turistic în 2021.

Până în prezent, peste 600 de oameni – între care Justin Bieber şi Leonardo DiCaprio – au plătit câte 250.000 de dolari pentru a rezerva o călătorie cu acest avion. Într-unul dintre aceste ultime trei zboruri demonstrative se va afla şi Branson, care a iniţiat proiectul în urmă cu 16 ani. Înainte ca serviciul să înceapă să funcţioneze, Virgin Galactic trebuie să treacă prin mai mulţi paşi de pregătire.

Sâmbătă, la bordul aeronavei vor fi doar cei doi piloţi – CJ Sturckow, fost astronaut NASA, şi Dave Mackay, pilot şef de testare al Galactic. Ei vor verifica toate procedurile de operare ale avionului. În urmă cu patru luni, Virgin Galactic a prezentat designul cabinei în care se vor afla câte 6 turişti, care vor pluti la gravitaţie zero, la 97 de kilometri deasupra Pământului, iar specialiştii au spus că vehiculul va putea fi folosit şi pentru antrenamentele astronauţilor.

Cei trei miliardari care vor să cucerească spațiul

Compania fondată de cunoscutul om de afaceri pentru acest tip de activitate, Virgil Galactic, este o companie care nu își propune neapărat o viziune pe termen lung, însă este foarte hotărâtă să facă bani. Branson anunțase la începutul acestui an că și-ar dori ca Virgil Galactic să fie listată la bursă, ceea ce înseamnă că celebrul autor de citate inspiraționale nu vrea neapărat să-și investească proprii bani în călătoriile spațiale, ci ar merge mai degrabă pe coagularea unei comunități de investitori care să susțină acest proiect.

Jeff Bezos, Elon Musk și Richard Branson sunt cei trei miliardari pentru care business-urile de care se ocupă în fiecare zi nu au fost suficiente. Fiecare, la un moment dat, a vrut să depășească o graniță. Și cum granițele naționale au fost depășite, cei trei s-au gândit că e timpul să depășească granițele lumii în care trăim.