România trăiește extrem de periculos. Cei care sunt bolnavi de coronavirus profită de vidul legislativ și se externează din spitale.

Virgil Musta anunță dezastrul

Unii dintre aceștia folosesc chiar mijloacele de transport în comun, conform unei dezvăluiri a profesorului Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Medicii avertizează că fenomenul ar putea lua amploare. Se așteaptă ca tot mai mulți bolnavii covid-19 să iasă la cerere din spitale, chiar dacă medicii îi avertizează că riscă dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Doctorii afirmă că astfel de pacienți inconștienți riscă să-i îmbolnăvească și pe cei din comunitate, nu doar pe cei apropiați. Medicii avertizează că unii pacienți aleg chiar să plece acasă cu mijloacele de transport public.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara atrage atenția că vidul legislativ în care ne aflăm încă după decizia CCR privind carantina și izolarea pune în pericol comunitatea.

”Majoritatea pacienților au solicitat să rămână internați pentru că vor să-și protejeze familia, dar au fost și pacienți care abia au așteptat pentru a pleca. Din păcate, nu toată lumea are responsabilitate. Pleacă chiar cu mijloace de transport în comun și noi nu-i putem opri. Ei spun că au acest drept și doresc să se izoleze la domiciliu.

Consideră că au fost tratați suficient și, simțindu-se bine, preferă să fie izolați la domiciliu”, a declarat medicul Virgil Musta.

Boala se poate agrava în lipsa unui tratament corespunzător și chiar a existat o situație în care un pacient a ajuns în stare gravă la spitalul din Timisoara, după ce a cerut externarea.

”Au fost și pacienți care au venit să ne anunțe că sunt pozitivi. Le-am spus că boala poate evolua foarte rapid în formă severă și e bine să facem investigații. Ne-au spus că doar au venit să ne anunțe și ne contactează dacă vor avea nevoie”, a mai declarat medicul.