Musta spune că dacă se va ajunge aici, sistemul medical va fi copleșit de cazurile grave, lucru care deja se întâmplă în unele zone unde secțiile de Terapie Intensivă sunt deja pline. Medicul mai declară pentru Digi24 că trebuie avut mare grijă în această privință, pentru că trendul îmbolnăvirilor este unul ascendent.

„Trendul este ascendent de mai bine de două săptămâni. Acest lucru ne îngrijorează pentru că în această situație foarte curând sistemul medical va fi copleșit de numărul de cazuri și, dacă pentru pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare există varianta de a-i izola la domiciliu sau în centre de izolare, pentru cei grav și critici, Terapia Intensivă nu poate fi făcută decât în secții specializate de Terapie intensivă. Sunt zone în care capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă este deja plină sau depășită. Aici este foarte important să avem mare grijă, iar modul de evoluție a bolii nu avem cum să-l prevedem înainte”, spune medicul.

Virgil Musta precizează că dacă românii nu înțeleg pericolul, numărul de cazuri ar putea exploda și riscăm să ajungem în situația Italiei.

„Dacă nu înțelegem, va fi foarte grav, pentru că ceea ce se întâmplă acum vom vedea peste 2 săptămâni. S-ar putea ca în două săptămâni numărul de cazuri să explodeze și mai mult și atunci nu mai avem ce face. Vom ajunge în situația Italiei sau Franței și, ați văzut, acolo au fost drame ale întregii societăți”, a avertizat el.