Doctorul spune că situația va fi și mai gravă pentru că spitalele și secțiile de terapie intensivă nu vor mai face față, iar românii nu vor mai avea unde să meargă pentru a beneficia de tratament și totul se datorează faptului că nu vrem să respectăm regulile care sunt neapărat necesare.

„Foarte probabil că numărul cazurilor va crește, vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record, ceea ce este un lucru deloc îmbucurător pentru că, în scurt timp, în unele zone ale țării, sistemul de sănătate nu va face față. Spitalele vor fi pline, terapiile intensive vor fi pline și oamenii nu mai au unde să meargă să beneficieze de tratament de specialitate, și mă refer la formele severe, nu la cele ușoare. Asta pentru că nu înțelegem că acele reguli, care nu sunt foarte greu de suportat, sunt neapărat necesare ca să nu ajungem într-o situație dificilă”, a explicat Virgil Musta la B1.

Șeful Secției de Boli Infecțioase din Timișoara vine și cu o recomandare pentru cei care suspectează că sunt infectați cu COVID-19. Acesta le spune acestora să nu încerce să se trateze singuri acasă, fără sfaturile unui cadru medical. În final doctorul reiterează importanța respectării regulilor și face un nou apel către români în această privință.

„În niciun caz să se trateze din proprie inițiativă pentru că nu au cunoștințele necesare ca să poată să beneficieze de un tratament bun. În plus, aproape toate medicamentele sunt și toxice și riști mai mult să te intoxici decât să evoluezi bine. Recomand ca aceste cazuri să consulte măcar medicul de familie și el îi va da o terapie mult mai competentă, dar oricum nu vor putea beneficia de terapia antivirală pentru că acesta se găsește doar în spital. (…) Situația este destul de complicată și, dacă nu respectăm regulile, va scăpa de sub control. Este singura soluție, la ora actuală, ca măcar individual, cei care nu doresc să se îmbolnăvească și care sunt responsabili și solidari cu prietenii, cu familia, să respecte regulile. Dacă le respecți ai o șansă”, a declarat Virgil Musta.