În urma informaţiilor apărute în presă, după înlocuirea Mădălinei Mezei din funcţie de director general al TAROM, premierul interimar Viorica Dăncilă a decis să trimită Corpul de Control să verifice activitatea companiei de la începutul anului şi până în prezent, precum şi activitatea Ministerului Transporturilor.

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Guvernului României, se arată:

“Premierul Viorica Dăncilă a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului începerea unei acțiuni de control la Ministerul Transporturilor și la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM S.A., în scopul clarificării aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Acțiunea de control vizează activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent și are următoarele obiective:

  1. Verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA.
  2. Verificarea respectării prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.
  3. Verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM SA.

„Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați”, consideră premierul Viorica Dăncilă.”

Cea mai recentă dispută în care a fost implicată compania TAROM este cea dintre proaspătul director general demis, Mădălina Mezei, şi ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc. Ministrul i-ar fi cerut directorului TAROM să reţină la sol toate aeronavele în ziua moţiunii de cenzură, astfel încât circa 20 de parlamentari ai Opoziţiei, aflaţi în teritoriu, să nu poată ajunge să voteze. Ministrul Răzvan Cuc a respins categoric aceste acuzaţii.