Premierul Viorica Dăncilă l-a revocat vineri pe Mălin-Matei Muşetescu din funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” şi l-a numit în schimb pe Cătălin Ţibuleac, fostul șef al SRI Tulcea, la propunerea ministrului Mediului.

Conform unei decizii a prim-ministrului publicată vineri în Monitorul Oficial, Mălin-Matei Muşetescu este revocat din funcţia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, având în vedere propunerea viceprim-ministrului, ministrul Mediului, înregistrată la cabinetul premierului.

Tot în Monitorul Oficial de vineri este publicată o altă decizie a premierului pentru numirea lui Cătălin Ţibuleac în funcţia de guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, având în vedere, de asemenea, propunerea ministrului Mediului, transmite Agerpres.

Cine este Cătălin Țibuleac

Cătălin Ţibuleac a ajuns la șefia SRI Tulcea în 2013, iar în 2017 a ieșit la pensie. De atunci, a condus ca președinte un ONG controlat de Consiliul Județean Tulcea: Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării,

Cel pe care îl înlocuiește, Mălin-Matei Mușetescu, a fost numit în 2017 de către fostul premier Sorin Grindeanu, la cererea lui Liviu Dragnea. Mușetescu, fost jurnalist la Academia Catavencu si Catavencii, a fost coleg cu Doru Buscu, apropiat al lui Liviu Dragnea, scrie hotnews.ro.