Poliţiştii buzoieni s-au sesizat din oficiu şi au întocmit dosar penal pentru distrugere după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, mai multe corturi pentru strângerea de semnături de susţinere a candidaturilor la Preşedinţie ale lui Mircea Diaconu, Vioricăi Dăncilă şi Klaus Iohannis şi bannere de mari dimensiuni amplasate în centrul oraşului au fost vandalizate.

Iar pe o prismă cu bannere de mari dimensiuni cu imaginea premierului Viorica Dăncilă au fost desenate mustăţi şi coarne, cu toate că chipul acesteia era situat la o înălţime de peste 3 metri de sol şi a fost nevoie probabil de folosirea unei scări.

Organizaţia judeţeană a PSD Buzău a remis duminică un comunicat prin care condamnă incidentul:

”Organizaţia PSD Buzău condamnă incidentul pentrecut noaptea trecută în zona Pieţei Dacia din Municipiul Buzău. Mai exact, cortul amenajat pentru strângerea de semnături pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile prezidenţiale, dar şi o prismă aparţinând unei cunoscute agenţii de publicitate care prezenta imagini ale aceluiaşi candidat, au fost vandalizate şi au fost inscripţionate expresii licenţioase cu vopsea galbenă. Vom depune plângere penală la Poliţia Municipului Buzău şi vom solicita Poliţiei Locale imaginile de pe camerele de supraveghere pentru prinderea şi sancţionarea făptuitorului”, se arată în comunicatul organizaţiei judeţene a PSD Buzău.

În opinia filialei Buzău a PSD, este revoltător faptul că anumiţi competitori politici se pretează la acte de vandalism, violenţă şi ură:

”În mod legitim ne punem întrebarea cum a fost posibil să fie vandalizate corturile candidaţilor PSD, PNL şi Pro România, iar cortul candidatului USR -PLUS, aflat în aceeaşi locaţie în imediata vecinătate să rămână intact?…În final, lansăm un apel către colegii din celelalte partide pentru respectarea tuturor competitorilor politici aşa cum procedăm şi noi. Asemenea derapaje nu trebuie să mai aibă loc!”, afirmă social-democraţii.

FOTO: Ciprian Sterian
FOTO: Ciprian Sterian