În urmă cu 9 luni, România a semnat două acorduri cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în valoare totală de 90 de milioane de euro. Printre altele, banii erau împrumutați și pentru situații de urgență. Adică situația în care suntem astăzi. Klaus Iohannis, grăbit cum îl știe toată lumea, a semnat și trimis către Parlament abia astăzi acest acord de împrumut.

Fostul premier Viorica Dăncilă a reacționat pe pagina sa de socializare, acuzându-l pe Iohannis și actuala putere, printre altele, superficialitate și aroganță.

Iată ce a scris fostul premier pe pagina sa de socializare:  

”Mai bine mai târziu decât niciodată: domnul Klaus Iohannis a decis să supună ratificării Parlamentului acordul de împrumut dintre România și BIRD, semnat pe 10 iulie 2019. E vorba despre luarea de împrumuturi pe care Guvernul de atunci le-a considerat necesare pentru creșterea capacității țării noastre de a gestiona situațiile de urgență. Împrumuturi care, iată, se dovedesc utile.

Îmi amintesc însă (ca și mulți dintre dumneavoastră, sunt sigură) de criticile pe care domnul Iohannis și domnii din PNL le-au revărsat asupra noastră ori de câte ori România se împrumuta. În ciuda faptului că datoria publică ca procent din PIB a scăzut în perioada guvernării PSD!

Eu nu mă aștept la scuze pentru acea atitudine care acum se dovedește îngustă și superficială (aroganța se răzbună când te aștepți mai puțin!), dar românii ar trebui să primească totuși explicații pentru întârzierea cu care domnul Iohannis și liberalii se folosesc de instrumente utile României în actuala situație de criză.”