Alertă meteo ANM. Jumătatea lunii ianuarie vine cu multă zăpadă în acest an. Administraţia Naţională de Meteorologie  a emis prognoza meteo pentru joi, 14 ianuarie. Potrivit meteorologilor, ne așteaptă o zi plină de ninsori, vânt rece, dar și temperaturi foarte scăzute.

Mai exact, meteorologii au emis o informare de ninsori în vestul, nordul și centrul țării, care este valabilă joi şi vineri. Cei care se află la munte trebuie să știe că este așteptat viscol cu rafale de până la 80 de kilometri pe oră.

De asemenea, potrivit meteorologilor,  tot în zonele montane se vor înregistra cantități de 15-20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.

În zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Alertă meteo ANM

Joi, 14 ianuarie, cerul va fi destul de înnorat și va ninge în mai multe zone ale țării precum cele din vest, centru, nord şi la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă, iar seara şi noaptea, pe suprafeţe mici, trecător în sudul ţării.

În ceea ce privește vântul, potrivit datelor transmise de ANM, acesta va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată, iar la viteze mai mici, ziua în sud-vest, iar noaptea în nord-est.

Temperaturile vor fi și ele foarte scăzute. Cele maxime se vor încadra, în general, între -3 şi 3 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 şi -2 grade. Dimineaţa, izolat vor fi condiţii de ceaţă. De asemenea, presiunea atmosferică va continua să crească, dar nu cu mult.

Joi seară, sunt așteptate ninsori în mai multe zone din țară, iar potrivit meteorologilor se vor depune 1-2 cm de zăpadă peste stratul deja existent.

Vântul va sufla slab și moderat (rafale de 25-35 km/h), iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade.

Cod galben de viscol miercuri seară

În același timp, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri,o nouă avertizare Cod galben de viscol în zone înalte din patru judeţe situate în Transilvania.

Potrivit prognozei meteo, până la ora 21:00, zonele de munte ale judeţelor Alba, Braşov şi Sibiu (la altitudini de peste 1.800 de metri), precum şi în judeţul Covasna (localităţile Breţcu şi Comandău), va ninge şi vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60 – 70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.