Este vorba despre sudul Peninsulei Baja California, din nord-vestul Mexicului, potrivit agerpres.ro

Trebuie menționat că uraganul era însoţit de viteze ale vântului de până la 185 de kilometri pe oră, însă a slăbit în intensitate şi este în prezent clasificat drept uragan de categoria 1, cu vânturi de 150 de kilometri pe oră.

El se afla la 170 de kilometri sud de staţiunea turistică Cabo San Lucas. Centrul american pentru uragane a declarat că vortexul uraganului este aşteptat să se deplaseze la sud-vest de zona sudică a Peninsulei Baja California miercuri seara şi joi, urmând să se îndepărteze vineri.

Carlos Mendoza Davis, guvernatorul Baja California Sur, a cerut populaţiei să se pregătească de ploi abundente şi vânturi puternice. Avertizarea de cod roșu se referă la o zonă care se întinde din Los Barriles până la Todos Santos, însă ploi abundente sunt aşteptate până în statele Sinaloa şi Nayarit în zona de coastă.

De asemenea, autorităţile au în vedere şi posibilitatea ca uraganul să provoace inundaţii şi alunecări de teren.

Cod Roșu în România

Alertă meteo ANM! Cod Roșu în România. Vremea se dezlănțuie în jumătate de țară. Meteorologii au făcut un anunț extrem de îngrijorător. Județe întregi sunt sub amenințare de fenomene meteo periculoase.

După mai multe săptămâni în care canicula a pus stăpânire pe România, acum vremea se va schimba radical. Vor fi probleme mari în județe întregi. S-a emis Cod Roșu de fenomene periculoase. De asemenea, mai multe zone sunt sub avertizare de Cod Galben. Meteorlogii au făcut dezvăluiri complete și extrem de îngrijorătoare. Vor fi mari probleme în următoarele ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o avertizare Cod portocaliu de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul acestei zile în 15 judeţe.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 22:00, în Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei şi în sudul şi estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 30 – 40 litri/mp şi, pe arii restrânse, 50 – 70 litri/mp, iar judeţele vizate de avertizarea Cod portocaliu sunt: Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Buzău, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Harghita, Covasna, Braşov şi Sibiu.

De asemenea, tot până la ora 22:00, va fi Cod galben de vreme rea în zone din 14 judeţe (Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa).