Este alertă meteo în toată țara iar în aceste momente bucureștenii se pregătesc pentru furtună. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni după-amiaza o avertizare nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru Municipiul Bucureşti, valabilă până la ora 18:30. În Capitală se vor semnala averse torenţiale ce vor totaliza 20-25 litri/mp, iar izolat 35 litri/mp, îndeosebi în nord-vest, frecvente descărcări electrice, vijelie şi grindină. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore.

De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis o alertă meteo luni dimineață. Se anunță fenomene extreme în mai multe zone din țară.

Potrivit furnizate de specialiști, alertă meteo este valabilă de luni până marți dimineață. Sunt așteptate ploi torențiale cu acumulări de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Până marți la ora 10:00, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei este cod portocaliu de ploi torențiale. Se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp, informează ANM. Totodată, sunt așteptate și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.