Se pare că s-a terminat vara în România. Canicula din ultimele săptămâni devine o amintire, iar vremea rea își face apariția în România.

Vine frigul!

Cei de la ANM au emis o nouă prognoză meteo. Specialiștii anunță că vremea se strică din nou. S-a aflat și care sunt zonele vizate. Un cod portocaliu de furtună este valabil până astăzi la ora 13:00.

Vom avea parte de instabilitate atmosferică accentuată și cantităţi de apă însemnate. În Banat, Crişana, vestul Transilvaniei şi al Olteniei, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 30-40 l/mp şi, pe arii mai restrânse, 50-70 litri /mp.

Vremea miercuri, 19 august

În vestul, sud-vestul, nordul, centrul ţării şi în zona de munte, vremea se va răci faţă de ziua precedentă. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi pe suprafeţe mici 30-40 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile estice, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade.

Vremea joi, 20 august

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime, mai scăzute decât în intervalul precedent în regiunile sud-estice şi estice, se vor situa între 22 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade.

Vremea vineri, 21 august

Vremea se va încălzi în toate regiunile şi va deveni călduroasă în sud şi est. Cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor situa între 26 şi 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 11 şi 21 de grade.

În săptămâna ce urmează, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, local în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, dar și deficitare în cele sudice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.