Concret, Valeriu Gheorghiță a declarat, la Antena 3, că românii care nu se pot deplasa la spital pentru vaccin vor fi vaccinați acasă de către echipele mobile. În cazul în care există mai multe persoane în această situație, atunci se va aloca un centru mobil care se va deplasa în localitatea unde este nevoie de vaccinare la domiciliu.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a mai precizat că este nevoie de o programare în prealabil și că aceasta se va efectua prin intermediul platformei online de programare, subliniid că se poate afla foarte ușor categoria de risc din care o persoană face parte pe baza CNP-ului.

Ce rol vor avea aceste echipe

Duminică, Valeriu Gheorghiță a mai precizat și ce rol vor avea echipele mobile de vaccinare, explicând că acestea vor asigura vaccinarea.

“Ele vor asigura vaccinarea, de pildă, persoanelor care sunt internate în centrele medico-sociale. De pe dată de 15 așa se va și întâmplă. Există proceduri în acest sens prin care centrele vor fi programate pentru vaccinare în colaborare cu DSU și nucleul județean al activităților de vaccinare.

Practic se stabilește un orar în care echipele mobile merg la sediul centrului și împreună cu administratorul, care are datoria să obțînă consimțământul informat al persoanelor de acolo,  se efectuează activitatea de vaccinare și ulterior se înregistrează persoanele în registrul electronic.

În colaborare cu medicul de familie și cu Direcția de Asistență Socială din Primărie se stabilește numărul persanelor care se află în incapacitatea de a se deplasa la centrul de vaccinare. Și prin intermediul acestor echipe mobile se asigura vaccinarea chiar la domiciliu a acestor persoane, iar dacă sunt multe persoane atunci vom alocă un centrul mobil care se va deplasa în localtatea respectivă și va asigura accesul persoanelor la vaccinare.”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-coronavirus la Antena 3.

Românii care au interzis la vaccin

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19 din România, a spus, duminică seară, la Antena 3, că persoanele cu vârsta sub 16 ani nu vor putea fi vaccinate în România, astfel minorii nu vor participa la campania de vaccinare până când nu vor împlini vârsta de 18 ani.

„Nu avem un vaccin autorizat nicăieri în lume” pentru grupa de vârstă sub 16 ani, în cazul coronavirusului, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

 

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin