Vineri, Florin Cîţu, ministrul demis al Finanţelor, a declarat că Primăria Capitalei nu a mai fost verificată în ultimii 10 ani, însă el a dispus acum începerea controalelor la această instituţie. Nu este pentru prima oară când ministrul spune că va trimite inspecţia economico-financiară la Primăria Generală a Capitalei.

“În ultimii zece ani, nimeni n-a mai călcat pe acolo să vadă cum sunt cheltuiţi banii românilor”, precizează Cîţu.

Răspunsul Gabrielei Firea nu a întârziat să apară. Primarul-general spune că îi va aştepta cu pâine şi sare pe inspectori, indiferent de la ce instituţie vor fi.

“Primim cu pâine şi sare orice controlor, de la orice instituţie. Suntem cea mai verificată instituţie”, a declarat, vineri, Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Primarul-general al Capitalei se plânge de banii primiţi de la Guvern

Tot în cursul zilei de astăzi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti, primarul Gabriela Firea s-a plâns de suma mică alocată de Guvernul României pentru bugetul Capitalei, care nu acoperă problemele cu care se confruntă oraşul.

“Am încercat, deşi suma e mică, să o distribuim ca să nu fie sincope în principalele domenii. (…) Cea mai mare sumă – peste 500 milioane de euro – este pentru fluidizarea traficului”, a explicat primarul-general.

Ea a menţionat că în proiectul de buget pentru servicii publice – termoficare, iluminat, apă, canal – sunt prevăzuţi peste 200 milioane de euro, pentru sănătate – peste 100 milioane de euro, în domeniul protecţiei sociale – peste 100 milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic – 45 milioane de euro.