Viktor Orban îi amenință pe cei care nu se prezintă la rapel. Ce se va întâmpla cu aceștia

În cadrul unei declarații de presă, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat joi că persoanele care nu se vor prezenta la rapel vor avea certificatele de vaccinare anulate.

În această situație se află aproape 137.000 de persoane. Acestea nu s-au mai întors pentru a primi și cea de-a doua doză de vaccin. Viktor Orban spune că li se vor şterge din registrul oficial certificatele de imunizare, pierzând astfel privilegiile pe care le presupune deţinerea unui astfel de certificat.

Ungaria, înaintea altor țări din Uniunea Europeană

El a mai spus că Ungaria este cu „o lună, o lună şi jumătate înaintea” altor ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte redeschiderea economiei.

Amintim că Ungaria este singura ţară membră a UE care foloseşte vaccinul Sinopharm, de asemenea şi vaccinul rusesc Sputnik V, deşi niciunul dintre acestea nu a fost aprobat de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) – avea vaccinate la începutul lui iunie 5,1 milioane de persoane, dintr-o populaţie de circa 10 milioane de locuitori, iar aproximativ 3,6 milioane au primit şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19.

Sursă foto: Dreamstime