Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuţ Stroe, a afirmat, marți, 17 ianuarie, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, că premierul Nicolae Ciucă ar fi un potențial candidat din partea PNL la alegerile prezidențiale din 2024, deoarece acesta corespunde profilului descris.

Propunerea PNL va fi un lider care trebuie să se ridice peste stânga, dreapta, centru

Reprezentantul PNL a declarat că va susţine pentru funcţia de preşedinte al României un lider puternic, un lider care va uni, nu unul care să dezbine, va susţine acolo un om educat moral, un om educat şi o figură care trebuie să se ridice peste stânga, dreapta, centru.

„PNL va susţine pentru funcţia de preşedinte un lider puternic, un lider care va uni, nu unul care să dezbine, va susţine acolo un om educat moral, un om educat.

Din punctul nostru de vedere, trebuie să fie o figură care trebuie să se ridice peste stânga, dreapta, centru, trebuie să fie un om pentru toţi românii.”, a declarat Ionuţ Stroe, despre portretul candidatului PNL la alegerile prezidenţiale din anul 2024.

Protocolul de colaborare cu PSD priveşte doar guvernarea

La întrebarea dacă propunerea PNL va fi prim-ministrul Nicolae Ciucă, purtătorul de cuvânt Ionuţ Stroe a declarat următoarele: „Da, foarte probabil, corespunde profilului descris”. Acesta a precizat că nu s-a luat o decizie cu privire la modul în care partidul îşi va desemna candidatul la prezidenţiale.

Despre o candidatură comună PSD-PNL, Stroe a aminitit că liberalii au candidat singuri mereu. „Mereu am construit candidaturi, nu se pune problema în acest moment de candidaturi comune.”, a spus reprezentantul PNL, subliniind că protocolul de colaborare cu PSD priveşte doar guvernarea.

Marcel Ciolacu susține că România are nevoie de un președinte de stânga

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, 16 ianuarie, că România are nevoie de un preşedinte de stânga care să conducă țara. „Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga.

Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român.”, a declarat Marcel Ciolacu pentru România TV.

Șeful PSD a adăugat că la următoarele alegeri prezidenţiale, partidul pe care îl reprezintă nu va veni neapărat cu un om politic. „Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual.

Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale – n.red.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte. Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida.”, a declarat Marcel Ciolacu.