Sora europeană a lui Chevrolet Bolt, Opel Ampera-e poate accelera de la 0 la 50 km/h în doar 3,2 secunde, iar pentru depășirile pe șosele, accelerarea de la 80 km/h la 120 km/h poate fi realizată în 4,5 secunde. Aceste date plasează Ampera-e în apropierea modelelor sportive realizate de divizia Opel Performance Center (OPC) a companiei. Cu o putere de 201 CP, modelul se poate deplasa cu o viteză maximă de 150 km/h.

Deocamdată, germanii de la Opel nu au fcut pubice detalii despre autonomia mașinii, însă  declarație anterioară a Tinei Mueller, directorul de marketing al companiei, menționa că Ampera-e va depăși Chevrolet Bolt la această categorie. Modelul american poate parcurge 320 km cu o singură încărcare.

Intrarea pe piață a modelului Ampera-e în Eurpa este programat pentru anul 2017, la doar câteva luni după ce fratele Chevrolet Bolt va ajunge la clienții americani.

Vânzările de mașini electrice pe bătrânul continent au totalizat în primele șase luni 46.904 unități, în creștere cu 6,8% fațăp de aceeași lună a anului trecut. Cele mai căutate modele sent, în ordine, Renault Zoe, Nissan Leaf și Tesla Model S.