Alegerile se apropie, iar românii par să fie din ce în ce mai siguri cu ce partid vor vota. Potrivit celui mai recent sondaj, un partid politic are aproape 35 % din votul românilor.

Este vorba despre PNL, care a înregistrat o creștere ușoară, de la 32,6% în luna mai, la 33%, se arată în sondajul realizat de IMAS, la comanda Europa FM.

Noile cifre arată o primă lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta.

De cealaltă parte, PSD a scăzut semnificativ, ajungând la 21,9% față de 23% în luna mai și un maxim de 25,8% pe care îl aveau în februarie.

USR prinde putere

USR pe dealtă parte a crescut în luna iunie ajungând la 12,3%, după 11,6% luna trecută și un minim de 10% înregistrat în februarie.

Pro România rămâne stabil în această lună, după mai multe creșteri la rând care l-au adus la 11,2%, al patrulea în ierarhia politică.

UDMR pe de altă parte este îngenunchiat. Paritdul politic a scăzut la 3,4%, fiind ultima formațiune din clasamenul partidelor parlamentare.

Pe penultimul loc se situează ALDE, cu 3,7%, tot în scădere, după ce în luna mai înregistra 4,2% din intențiile de vot, iar PMP e creditat cu 4,7%.