Codrin Ștefănescu, fostul secretar general al Partidului Social Democrat, are numai acuzații la adresa liderului interimar al partidului, Marcel Ciolacu.

„Azi a fost Ciolacu la emisiune. Să ne zică ce lider providenţial a devenit între timp. Şi că mai bine îl pupi în fund pe Klaus, decât să-l critici. Că aşa vrea electoratul PSD, nu voci tăioase gen Codrin, Teodorovici, Pleşoianu sau Şerban! Mai bine să plece din partid toţi nemulţumitii, doar academiştii secreţi contează!

Puciştii de ieri, servitorii disciplinaţi ai Cotroceniului de azi. D-aia vă zic că e musai să ne recuperām partidul urgent. Dar urgent, urgent, nu aşa!”, a scris Codrin Ştefănescu pe contul personal de Facebook.

De la ce a pornit totul

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, s-a declarat amuzat, duminică, la România TV, pe tema scenariului lansat de unii analişti care văd posibilă o înţelegere între PSD şi Klaus Iohannis de schimbare a premierului întrucât preşedintele nu l-ar mai vrea pe Ludovic Orban în postul de şef al Executivului.

În urmă cu câteva săptămâni, Codrin Ştefănescu a anunţat îl va sprijini la congres pe Eugen Teodorovici, dacă fostul ministru de Finanţe va candida.

Codrin Ştefănescu a declarat că în Partidul Social Democrat există două tabere – una condusă de Marcel Ciolacu, actualul preşedinte interimar la formaţiunii, şi o alta condusă de Eugen Teodorovici, fost preşedinte executiv al social-democraţilor.

Când își dorește PSD alegerile locale

„Legea pe care o introducem în Parlament, discutată, este pentru 27 septembrie (data alegerilor locale -n.r.) Din punctul meu de vedere, sunt ferm convins că guvernul va face tot ce ţine de el să nu aibă loc alegeri, să fugă de acest vot. (…) PNL nu este interesat să facă niciun fel de alegeri în acest moment, pentru că cifrele le arată că nu este bine. (…) PSD îşi doreşte alegeri pe 27 septembrie şi intrarea într-o normalitate şi, dacă nu va exista un al doilea val, categoric, pe 6 decembrie să fie alegerile parlamentare”, a afirmat Marcel Ciolacu, la România Tv.