Declaraţia a fost făcută cu ocazia lansării, de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice(MMFPSPV), a campaniei de informare privind Planul de Implementare a Garanţiei pentru Tineret.

'I-am prezentat premierului Victor Ponta o serie de îngrijorări legate de intenţia Guvernului de a modifică Codul Fiscal şi de a reduce substanţial Taxa pe Valoare Adăugată. În opinia comisiei, această măsură va avea un efect fiscal substanţial negativ. De asemenea, măsura nu e în concordanţă cu recomandarea generală a comisiei în ceea ce priveşte politica de taxe. Noi recomandăm să se meargă pe uşurarea poverii fiscale asupra muncii şi, în special, a muncii slab plătite, şi nu asupra unor taxe cu impact direct în creşterea economică şi în consum', a afirmat Dombrovskis.

Acesta a menţionat, totodată, că Programul 'Garanţia pentru tineret' al Uniunii Europene face parte din semestrul european, în cadrul căruia se doreşte aprofundarea dialogului cu partenerii sociali din uniune.

'România trebuie să construiască reforme structurate, pe care le-a început deja, pentru a accesa în continuare fondurile europene, pentru a se asigura o bună organizare a sistemului social şi a sistemului de combatere a sărăciei. Trendul ascendent pe care îl are România acum trebuie păstrat şi în perioada următoare. În ceea ce priveşte rata şomajului în rândul tinerilor, acest lucru este o problemă stringentă în toată Uniunea Europeană. Este important să crească nivelul de conştientizare a publicului ţintă cu privire la aceste garanţii, pentru ca tinerii să cunoască faptul că pot folosi sprijinul acordat pentru a se instrui şi a-şi găsi un loc de muncă', a spus vicepreşedintele Comisiei Europene.

Programul 'Garanţia pentru tineret' beneficiază de sprijin de la Comisia Europeană, Directoratul General Ocupare, Afaceri Sociale şi Incluziune.

Campania de informare, realizată şi finanţată de Comisia Europeană, se derulează pe o perioadă de 6 luni, outdoor şi online.AGERPRES