"ANAF s-a pregătit foarte bine şi nu o să fie probleme în implementarea Ordonanţei 23. Toate problemele care ar putea interveni sunt analizate şi cu siguranţă vom face faţă. De la publicarea acestei ordonanţe, toate structurile teritoriale cu toate structurile profesionale, au fost întâlniri, s-au spus problemele. În condiţiile în care vor fi, cu siguranţă o să le îndreptăm cu ajutorul dumneavoastră, colegilor din minister", a spus Florin Anghel, întrerupt însă de reprezentanţii firmelor prezente la eveniment care au completat afirmaţia acestuia cu cuvintele: "pe banii noştri".

Ulterior el a afirmat că dacă vor fi probleme, acestea vor fi îndreptate.

El a mai vorbit despre sistemul IT al ANAF care trebuie schimbat, iar pregătirea angajaţilor instituţiei trebuie îmbunătăţită.

"Noua viziune a conducerii ANAF este una foarte simplă şi clară. Trebuie să facem astfel încât ANAF să răspundă tuturor nevoilor contribuabililor şi nu doar la nivel declarativ. Ştim care sunt problemele şi va trebui să facem tot ceea ce ţine de noi să răspundem în timp util tuturor nevoilor contribuabililor. Problemele legate de numărul de personal, de pregătirea colegilor noştri care, constatăm şi noi de multe ori, ar trebui să se îmbunătăţească şi de sistemul IT. De acest sistem IT vorbim de la înfiinţarea ANAF şi ne mişcăm foarte greu. Este un pariu pe care şi noi l-am asumat că va trebui să se schimbe ceva în sistemul IT, ca această relaţie contribuabil-ANAF să fie foarte simplă. Asta deranjează cel mai mult, şi anume relaţia cu structurile ANAF care, de multe ori, este una proastă şi din vina colegilor şi a sistemelor de care dispunem în momentul acesta. Va trebui să facem ceva foarte rapid", a mai arătat oficialul ANAF.

PwC România organizează joi o conferinţă despre trecerea la sistemul plăţii defalcate de TVA (split TVA) şi impactul acestui nou sistem asupra companiilor din România şi a băncilor.

'Guvernul României a adoptat legislaţia pentru instituirea sistemului privind plata defalcată a TVA, care se va aplica opţional începând cu 1 octombrie 2017, urmând ca acesta să devină obligatoriu începând cu 1 ianuarie 2018. Acest nou sistem ar putea genera dificultaţi majore în fluxul de numerar al companiilor, generând costuri şi cerinţe suplimentare pentru contribuabili, legate de adaptarea sistemelor informatice şi a programelor contabile, gestionarea plăţilor şi modificarea procedurilor interne de lucru', se arată într-un comunicat al PwC România.