Britanicii de la Freemantle vor produce un serial despre viaţa personală şi cariera politică a premierului israelian Benjamin Netanyahu, bazat pe cartea scrisă de jurnalistul Ben Caspit, informează Variety. Serialul va fi dezvoltat prin intermediul companiei israeliene de producţie deţinută de Freemantle, Abot Hameiri, care a cumpărat drepturile pentru adaptarea tv a biografiei „The Netanyahu Years”, scrie news.ro.

„Este cea mai importantă personalitate pe care o putem livra din Israel, astăzi, lumii […] Nimeni nu ne-a influenţat ţara în ultimii 20 de ani mai mult decât Benjamin Netanyahu”, a declarat Guy Hameiri, confondator al companiei.

Biografia „The Netanyahu Years” dezvăluie momente mai puţin cunoscute din viaţa politicianului şi se concentrează pe modul în care personalitatea lui Netanyahu a format organizarea politică şi securitatea Israelului. Jurnalistul Ben Caspit va fi consultant pentru serial.

Guy Hameiri spune că serialul va fi „o poveste politică cu nuanţe filosofice şi psihologice puternice”, dar şi o melodramă de familie care „explorează cum personajul devine politic şi invers”.

Până acum, au fost realizate mai multe documentare despre fostul prim-ministru al Israelului, dar acesta va fi primul serial tv despre viaţa sa.