În urma ultimelor rezultate obținute la turneul de la Melbourne, Simona Halep a devenit a treia favorită la câștigarea turneului de Grand Slam

Principala favorită la câștigarea turneului, conform caselor de pariuri, este Ashleigh Barty, cotată cu 4, în timp ce pe locul doi se află Karolina Pliskvova, cu o cotă de 7 în acest moment. Cotele s-au modificat, după eliminarea jucătoarelor precum Naomi Osaka și Serena Williams, astfel că în ceea ce privește cotele lui Halep au ajuns să varieze între 7,5 și 8, de la 10 – 11.

Simona Halep a jucat perfect si s-a impus cu 6-1 6-4 si o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Catherine Cartan Bellis (600 WTA, 20 de ani) și Elise Mertens (17 WTA, 24 de ani).

Prima confruntare de pe terenul respectiv, Anastasia Pavliucenkova (Rusia, cap de serie 30) – Karolina Pliskova (Cehia, cap de serie 2), va începe la ora 02.00. Halep şi Putinţeva nu s-au mai întâlnit în circuitul WTA.

Relaţia cu Darren Cahill, o necesitate

Mats Wilander, fost lider mondial și învingător la șapte turnee de Mare Șlem, a analizat prestația Simonei Halep din meciul cu Harriet Dart, de la Australian Open. Fostul tenismen suedez spune că Halep ar putea arăta urme de negativism față de modul în care a gestionat o anumită parte din setul secund al meciului cu Dart, însă Cahill este acolo pentru a o face să se relaxeze și să se bucure mai mult de lucrurile făcute corect.

“Există posibilitatea ca Simona să îi transmită puțină negativitate lui Darren Cahill, dar s-a calificat, a câștigat în două seturi. Nu sunt neapărat îmbunătățiri majore în jocul ei, dar văd mici schimbări în agresivitate, care sunt necesare pentru a rămâne la conducerea meciului”, a declarat Wilander, pentru Eurosport.

De asemenea, Wilander este de părere că antrenorul australian Darren Cahill a devenit o necesitate pentru Simona Halep. “Cred că Darren Cahill a revenit alături de Simona pentru că a ajutat-o din punct de vedere mental, să se bucure de procesul câștigării unui meci. Pe unele le câștigi, pe altele le pierzi. Simona chiar cred că îl admiră pe Darren.
Într-adevăr, este unul dintre cei mai buni antrenori din lume și cred că e ceva special faptul că sunt împreună. Mă gândeam că Simona va reuși și fără Darren, dar încep să cred că el a devenit o necesitate, să fie prezent alături de ea”, a mai spus Wilander.