După ce Liviu Dragnea împreună cu ministrul Agriculturii au efectuat mai multe vizite de lucru în teritoriu, guvernul a decis să mărească subvenția de legume de la 100 la 3000 de euro.

Printre legumele unde România stă cel mai bine la nivel mondial se numără usturoiul.

”Cu câteva zile în urmă am fost în județul Giurgiu, acolo unde legumicultorii s-au întâlnit cu Liviu Dragnea, ridicând aceste probleme privind extinderea programului și privind ridicarea subvenției de usturoi. La usturoi deja am început. Am pus actul normativ în mișcare. Subvenția a crescut de la 1000 de euro la 3000 de euro, pe hectar. Vom face totul ca legumicultorii să fie stimulați, iar piața să fie aprovizionată cu produse românești de bună calitate”, a declarat ministrul Daea.

Ajutorul acordat cultivatorilor de usturoi crește de la 1000 de euro la 3000 de euro pe hectar. Deși  cei care-și doresc să muncească pământul beneficiază de tot sprijinul, până acum doar 159 de beneficiari s-au înscris în programul de susținere a producției usturoiului, în contextul în care înscrierile se mai pot face doar până la 15 mai, potrivit Cancan.ro.