Vești bune! Vaccinurile anti-COVID protejează și împotriva noilor tulpini. Există un singur dezavantaj

Potrivit celor scrise de expertul în sănătate publică pe pagina sa de Facebook, tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile COVID-19 existente până acum.

„Vești bune – tratamentul cu anticorpi monoclonali este eficient pe toate tulpinile existente până acum. Pe lângă un set de vaccinuri eficiente, avem acum și un tratament eficient – situația începe să arate tot mai bine. Dezavantajul tratamentului cu anticorpi monoclonali este prețul foarte mare”, a scris Răzvan Cherecheș pe Facebook.

Bilanț COVID, 6 iunie. Câte infectări au fost raportate duminică?

Grupul de Comunicare Strategică anunță noul bilanț al pandemiei de coronavirus din România pentru data de 6 iunie. Potrivit sursei citate, numărul cazurilor de coronavirus s-a redus semnificativ. Același lucru s-a întâmplat și cu numărul deceselor. Astfel, potrivit GCS, până astăzi, 6 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.078.863 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.042.898 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 121 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 25 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 30.815 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 05.06.2021 (10:00) – 06.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 8 decese. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.678. Dintre acestea, 320 sunt internate la ATI.