Un anunț important pentru toți românii vine de la BNP Paribas Personal Finance SA Paris. Sucursala București, prin marca sa comercială Cetelem, a vorbit despre un nou parteneriat cu brandul românesc de biciclete Pegas, în cadrul căruia va finanța achiziția produselor comercializate de Atelierele Pegas atât în magazinele fizice Pegas și francizele mărcii, cât și în magazinul virtual.
Astfel, pentru clienții interesați de achiziționarea bicicletelor, trotinetelor și longboard-urilor electrice, Cetelem oferă un produs financiar personalizat, conceput exclusiv pentru Atelierele Pegas, ce presupune achitarea bunurilor în maxim 12 rate cu 0% dobândă. Banca are în vedere extinderea perioadei de grație la 60 de luni. Suma minimă finanțată este de 300 RON, iar pragul maxim de creditare atinge 20.000 RON. Datorită investițiilor în digitalizare, timpul de aprobare a unei cereri de finanțare este de 10 minute.
„Toate parteneriatele dezvoltate de Cetelem au la bază studii solide despre tendințele pieței și despre specificitățile acesteia. Colaborarea cu Atelierele Pegas este parte integrantă din strategia BNP Paribas Personal Finance și vizează finanțarea produselor prietenoase cu mediul. Oferind împrumuturi personalizate care beneficiază de rate preferențiale ale dobânzii pentru achiziționarea de produse certificate drept produse verzi, intenționăm să ne încurajăm clienții să devină partnerii noștri și să ni se alăture în misiunea noastră de a acționa responsabil față de mediul înconjurător ”, a declarat Bruno Leroux, CEO of BNP Paribas Personal Finance.

Vezi și Dezastru! România, reclamată la Comisia Europeană. Acuzații fără precedent

„Prin parteneriatul cu Cetelem dorim să aducem o nouă viziune asupra transportului. Oamenii deja fac comparații între biciclete, motociclete și mașini atunci când vine vorba de preț, și dorim să le oferim avantajul unei creditări corecte. Totodată, dacă oamenii înteleg că o rată lunară reprezintă singurul cost de transport cu bicicleta, vor realiza că o medie de 50 de lei /lună reprezintă un abonament la mijloacele de transport în comun sau un abonament la sala de sport. Cu Pegas și Cetelem, acum, clienții le pot avea pe amandouă”, a adăugat Mihai Chipcia, Director de Vânzări, Atelierele Pegas.

În primă fază, colaborarea a fost dedicată doar magazinelor fizice Pegas, urmând a fi extinsă și în sfera comerțului online. Pentru perioada 2019-2021, oficialii băncii intenționează să extindă limitele mandatului și să înroleze și alți retaileri care comercializează produse Pegas, estimând o creștere de 5% în total portofoliu de retail și un volum al vânzărilor de peste 800.000 RON, generate în urma acestui parteneriat strategic.

Citește și Dezastru pentru Gabriel Tamaș. Decizia instanței după ce fotbalistul a condus băut

„Ca mijloc de locomoție, bicicleta – fie aceasta clasică sau electrică – presupune zero impact negativ, fiind cu siguranță un avantaj pentru mediul înconjurător. Conform unor studii recente, 26% dintre români preferă mersul pe bicicletă. Cu toate acestea, deși în 2017 românii au achizitionat biciclete în valoare de 60 de milioane de euro, în țară se vând mai puțin de jumătate dintre cele 900.000 de bicicletele care se produc în teritoriu. Ne dorim ca împreună cu partenerul nostru să creștem acest procentaj și astfel să încurajăm folosirea unor mijloace de deplasare alternative, prietenoase cu mediul”, conchide Bruno Leroux, CEO BNP Paribas Personal Finance.
Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN SA a devenit – BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii strategice transfrontaliere dintre Cetelem IFN SA și banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance. După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem, bine cunoscut publicului de credite de consum din România. Compania continuă să ofere clienților săi servicii de credite de consum în magazin, carduri de creditsub sigla Mastercard, credite auto, credite de nevoi personale și servicii de brokeraj pentru asigurări. În cei peste 14 ani de când este prezentă pe piața românească, compania a servit peste 1,2 milioane de români, oferind peste 1,8 milioane de credite.
BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pieței creditelor de consum în Europa, prin intermediul activității de acordare a creditelor de consum și credite imobiliare. Deținută în proporție de 100% de banca cu reputatie internationala BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajați și operează în peste 30 de țări.