Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vine cu vești bune pentru români. Sursa citată a anunțat că circulaţia rutieră a fost deschisă joi pentru toate categoriile de autovehicule şi pe DN22F, între Izvoarele şi Nalbant, judeţul Tulcea.

Totodată, potrivit sursei citate, în prezent nu mai sunt sectoare de drum naţional sau autostrăzi închise din cauza condiţiilor meteorologice.

În același timp, CNAIR mai precizează că pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi s-a acţionat, joi, în intervalul orar 12:00 – 17:00, cu 96 autoutilaje şi s-au răspândit 233,5 tone material antiderapant şi 7,15 tone de clorură de calciu.

De menționat este faptul că în ultimele 24 de ore, mai multe drumuri au fost închise din cauza zăpezii. Se pare însă că autoritățile s-au mobilizat și au reușit să dezăpezează carosabilul.

Vești bune pentru români

În ceea ce privește modul de acţionare pe reţeaua de drumuri naţionale şi autostrăzi, potrivit sursei citate, aceasta  s-a desfăşurat în felul următor:DRDP Bucureşti – patru autoutilaje, s-au răspândit şase tone de material antiderapant; DRDP Craiova – 11 autoutilaje, s-a răspândit o tonă de clorură de calciu; DRDP Timişoara – două autoutilaje, s-au răspândit patru tone de material antiderapant; DRDP Cluj – patru autoutilaje, s-au răspândit 22 de tone de material antiderapant; DRDP Braşov – 25 de autoutilaje, s-au răspândit 114,5 tone de material antiderapant şi 0,15 tone de clorură de calciu; DRDP Iaşi – 22 de autoutilaje, s-au răspândit 73 de tone de material antiderapant; DRDP Constanţa – 28 de autoutilaje, s-au răspândit 14 tone de material antiderapant şi şase tone de clorură de calciu.

Totodată, românii care au nevoie de informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale, le pot obține de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, de pe site-ul CNAIR, dar şi de pe paginile de Facebook şi Twitter.