Autostrada Ploiești-Brașov și contractul pentru studiul de fezabilitate. Conform informațiilor transmise de către Cătălin Drulă, contractul pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii ar trebui să fie semnat săptămâna viitoare.

„Au trecut 16 ani de promisiuni, dar de lucruri concrete în a face un pas înainte, în a pregăti proiectul tehnic. În ăştia 16 ani în care a mers greu nu s-a întâmplat nimic. Săptămâna viitoare ar trebui să semnăm sau, în fine, s-au trimis documentele către firma care a câştigat licitaţia pentru proiectul tehnic al acestei autostrăzi de la Ploieşti la Braşov.

Aşa cum a fost lansat înainte de mandatul meu caietul de sarcini, este doi ani cred studiul de fezabilitate şi şase luni proiectul tehnic. Ceea ce vreau să fac este ca pe zonele uşoare şi pe zonele critice să conving firma să ne livreze mai repede documentaţia. De exemplu, ocolitoare la Comarnic, să ne scape problema de acolo”, a declarat Cătălin Drulă la TVR.

Autostrada Ploiești-Brașov și contractul pentru studiul de fezabilitate

De asemenea, ministrul a estimat că execuţia tronsonului va dura între 18 și 24 de luni.

„Trebuie să fie mai repede de 10 ani. Studiul de fezabilitate care se semnează săptămâna viitoare este de doi ani şi eu aş vrea ca firma să îl livreze mai repede. Dacă îl livrează partea de la Comarnic mai repede, dăm drumul la execuţie. Execuţia o să dureze 18-24 de luni, e peste râul Prahova, e destul de complicat în zona respectivă”, a adăugat acesta.

Ministrul Transporturilor a transmis că şi-a propus să realizeze un site pentru proiectul autostrăzii respective, din momentul semnării contractului pentru documentaţie.

Acest site, susține ministrul, ar urma să arate oamenilor modul în care avansează lucrările proiectul pentru autostrada Ploiești-Brașov.

„Îmi doresc ca anul acesta să fie recordul în materie de sume investite în infrastructură rutieră şi feroviară”, a mai declarat ministrul Transporturilor, arătând că suma alocată pentru acestea în anul în curs va fi de 8 miliarde de lei.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea