Veşti bune pentru milioane de români, după ce majorarea alocaţiilor pentru copii este anunţată că intră în vigoare de astăzi, luni, 1 aprilie, iar plata aferentă acestei luni se va face începând cu luna mai, a explicat ministrul Muncii, Marius Budăi.

„De mâine intră (în vigoare – n. r.) alocaţiile majorate pentru copii, dar se primesc în mai. Noile valori vor fi de 150 lei, respectiv 300 de lei. Drepturile aferente lunii aprilie se plătesc din mai”, a explicat Marius Budăi.

1 APRILIE 2019. Luni este Ziua Păcălelilor! Ce păţeşti dacă o fată frumoasă reușește să te păcălească

Scandal mare privind alocaţiile la începutul lui 2019

OUG privind majorarea alocaţiilor copiilor a fost adoptată în luna februarie de Guvern însă, pentru a putea plăti sumele, a fost nevoie ca preşedintele  Iohannis să promulge Legea bugetului de stat, lucru condiţionat de PSD. Cu Adiministraţia Prezidenţială a amânat decizia, mărirea alocaţiilor a fost devansată.

„Ca urmare a deciziei Parlamentului României de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale cu suma de 2,13 miliarde lei, în vederea majorării alocaţiilor de stat prin Legea bugetului pe 2019, Ministerul Muncii a întocmit proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care a fost aprobat în Guvern. Prin acest proiect am modificat Legea 61/1993 şi Legea 448/2006. Ordonanţa a fost adoptată dar, pentru a putea face plata alocaţiilor, avem nevoie ca domnul preşedinte să promulge legea bugetului de stat. Totuşi, pentru a nu ajunge să fim puşi în imposibilitatea de a aplica această Ordonanţa şi pentru a nu încălca Legea finanţelor publice, am modificat Ordonanţa pe articolul II şi am spus că va intra în vigoare începând cu drepturile aferente datei de 1 a lunii următoare celei la care se promulga Legea bugetului de stat”, spunea ministrul Muncii în 20 februarie, pentru Agerpres.

Emoții pentru Dragnea și PSD: Kovesi, numită direct în funcția de procuror-șef european? Soluția găsită 

Cu cât cresc alocaţiile din 1 aprilie 2019

Conform ordonanţei adoptate recent, alocaţii vor fi de majorate la 300 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copiilor cu dizabilităţi, 150 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, organizate în condiţiile legii, până la terminarea acestor cursuri. De asemenea, alocaţia va fi de 300 de lei şi pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani în cazul celor cu dizabilităţi.

Iohannis a semnat în 15 martie decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019 propus de PSD.

Utimele statistici spun că în februarie au neficiat de alocaţie de stat 3.633.782 copii. Cei mai mulţi beneficiari erau înregistraţi în Bucureşti – 330.676 şi în judeţele Iaşi – 180.699, Suceava – 137.451 şi Bacău – 130.585, potrivit ANPIS.