Mai precis, Raluca Turcan a propun un proiect potrivit căruia, părinții pot primi zile libere în perioadele în care copii studiază în sistemul online. După prima lectură a acestui proiect, premierul Ludovic Orban și-a dat acordul.

„Ministerul Muncii este în măsură să prezinte astăzi, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu.

Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Raluca Turcan.

Ea a menţionat că acest beneficiu ar urma să se acorde pe toată perioada stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia că, în cazul scenariului galben, măsura se va aplica pentru zilele în care copilul studiază în sistem online.

Părinții vor primi bani

Premierul Ludovic Orban declara la începutul lunii august că părinții vor primi bani în cazul în care cursurile se vor suspenda într-o anumită școală.

Mai precis, primul ministru spunea că părinții vor primi 75& din salariu pe perioada în care stau acasă cu copilul să învețe online.

„Știți foarte bine că în perioada stării de urgență a existat o forma de sprijin a familiilor cu copii: pe perioada in care au fost suspendate cursurile scolare, un parinte la alegere a avut posibilitatea sa stea acasa intr-un fel de concediu, platindu-i-se 75% din salariu”, spunea, în august, Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin