Din aceste decese 15.583 au survenit în spitale şi 9.312 în instituţii ”medico-sociale”, precum centrele pentru persoanele vârstnice. Numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la terapie intensivă este de 3.819, scăzând cu numai opt faţă de ziua precedentă, capacitatea unităţilor de terapie intensivă fiind în continuare depăşită. Dar a continuat şi scăderea numărului noilor cazuri confirmate, acesta fiind de 297 în ultima raportare.

De asemenea, Ministerul francez al Sănătăţii a anunţat că a observat o scădere a circulaţiei virusului în trei departamente ale ţării, respectiv Gers, Loire Atlantique şi Mayenne, astfel încât acestea au fost reclasificate în harta de risc avută în vedere pentru aplicarea începând din 11 mai a măsurilor de relaxare a restricţiilor instituite pentru a stopa epidemia, transmite Agerpres.

Astfel, la ora actuală 32 de departamente ale Franţei sunt în zona ”roşie”, 19 în zona ”portocalie” şi 50 în zona ”verde”, criteriile care stau la baza acestei clasificări ţinând cont în special de circulaţia activă a virusului şi de capacităţile libere la terapie intensivă. Practic toată coasta Atlantică şi partea de sud a Franţei se află în zona verde, în timp ce o fâşie din nord, plus zona pariziană, şi mai ales partea de nord-est rămân în zona roşie, cea mai afectată de epidemie.