Cu doar 10.793 de cazuri și 250 de morți înregistrați în ultimele trei luni din cauza COVID-19, Coreea de Sud este unul dintre cele mai de succes state când vine vorba de stoparea noului coronavirus. Pentru a fi și mai clar cât de bune sunt aceste numere pentru statul asiatic, trebuie spus că țara are o populație de aproape 52 de milioane de locuitori cu o desitate de 491 de locuitori pe km pătrat. Coreea de Sud este al doilea stat din lume în care a apărut COVID-19.

În România, spre exemplu, avem astăzi peste 13.000 de infectați, fără a avea testare la scară largă, și 780 de morți. O țară cu 18 milioane de locuitori și o densitate de 84 de oameni pe km pătrat. În timp ce în România nu este foarte clar dacă starea de urgență va fi ridicată la jumătatea lunii mai, dar este foarte clar că restricțiile vor exista în continuare, în Coreea de Sud de săptămâna viitoare viața va reveni aproape de normal. Asta după ce ieri au fost înregistrate numai 13 noi cazuri de COVID-19.

Se redeschid și școlile

Începând de miercuri, „adunările şi numeroase evenimente vor fi (din nou) permise, cu condiţia să fie puse în aplicare măsuri de dezinfectare”, a anunţat duminică premierul Chung Sye-kyun în timpul unei şedinţe de guvern.

Amânat din cauza epidemiei, noul sezon competiţional pentru anumite sporturi profesionale, printre care baseball şi fotbal, urmează să înceapă în următoarele zile.

De asemenea, guvernul va anunţa datele pentru redeschiderea şcolilor în această săptămână, care ar trebui să apară la jumătatea lunii mai, potrivit agenţiei de ştiri Yonhap. Coreea de Sud pare să fi reuşit să ţină sub control cu succes epidemia după o amplă campanie de depistare şi identificare a persoanelor care au fost în contact cu purtătorii virusului.