Pfizer își dorește ca vaccinurile anti-covid să ajungă la timp în toate țările și are și o soluție pentru acest lucru. Potrivit AFP, grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a anunţat sâmbătă un “plan” care trebuie să-i permită să limiteze cu o săptămână întârzierile de livrări de vaccin contra Covid-19.

Decizia vine în contextul în care Europa a devenit destul de îngrijorată în legătură cu faptul că livrările de doze vor întârzia “trei, patru săptămâni”, informează news.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, Pfizer și Biontech are  în plan să crească capacitatea de fabricare în Europa și să furnizeze mai multe doze în cel de-al doilea trimestru.

“Pfizer şi BioNTech au dezvoltat un plan care va permite creşterea capacităţilor de fabricare în Europa şi de a furniza mai multe doze în al doilea trimestru”, au anunţat cele două companii într-un comunicat comun.

Planul Pfizer pentru livrările vaccinului anti-covid

“Vom reveni la calendarul iniţial de livrări în Uniunea Europeană începând din 25 ianuarie, cu o creştere a livrărilor începând cu 15 februarie”, au adăugat cele două grupuri, indicând că sunt necesare modificări ale proceselor de producţie.

De menționat este faptul că, la finalul săptămânii, grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a avertizat că nu va fi în măsură, până la începutul lui februarie, să furnizeze în ţări din UE cantităţile săptămânale la care s-a angajat.

De asemenea, în ultimul lor comunicat, Pfizer şi BioNTech au afirmat că utina din Puurs “va avea o reducere temporară a numărului de doze livrate săptămâna următoare”.

Se pare însă că cele două companii vor depune eforturi uriașe pentru ca Europa să nu resimtă acest lucru și pentru ca vaccinurile produse să ajungă în siguranță și la timp în țările europene.