„Am discutat despre creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, am analizat posibilele soluţii. Obiectivul nostru este ca, în termen de o săptămână, să creştem cu peste 200 numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă. De asemenea, pregătirea noilor secţii de terapie intensivă ale spitalelor (…) să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcţionale, toate circuitele să fie respectate şi, de asemenea, toate instalaţiile să funcţioneze corect”, a declarat Ludovic Orban.

Capacitatea statului român de testare zilnică

De asemenea, premierul a spus că statul român are capacitatea de a efectua zilnic peste 50.000 de teste de coronavirus, în condițiile în care în ultimele 24 de ore s-au prelucrat mai puțin de 19.000 de teste în baza definiţiei de caz.

„Avem capacitate azi de 53.000-54.000 de teste. De ce nu se fac? Fie nu sunt suficiente solicitari, fie exista o limita in capacitatea de a recolta exudatul nazo-faringian. Si sunt foarte multi care prefera sa se testeze contra cost nefiind in definitia de caz”, a transmis Ludovic Orban.

Un număr de 8.262 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 31.082 de teste la nivel naţional, informează, marţi, Grupul de Comunicare Strategică.

Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS. Până marţi, pe teritoriul României, au fost confirmate 373.474 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un număr de 253.244 de persoane au fost declarate vindecate. Conform informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 3.733.410 de teste. Dintre acestea, 31.082 au fost efectuate în ultimele 24 de ore – 18.868 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 12.214 la cerere.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin