Vestea tristă a zilei! Doliu în fotbalul românesc! A murit imediat după Revelion

Mai precis este vorba despre Camil Oprișan, una dintre figurile emblematice a FC Petrolul Ploiești. Anunțul decesului său a fost făcut chiar de către clubul sportiv pe pagina oficială de Facebook.

”S-a stins din viață Camil Oprișan!

Început de an trist pentru familia petrolistă! S-a stins din viață, la vârsta de 73 de ani, Camil Oprișan, una dintre figurile emblematice ale istoriei clubului nostru.

Component al generației care, din postura de campioană a României, disputa, în 1966, cele trei întâlniri cu FC Liverpool din cadrul Cupei Campionilor Europeni, Camil Oprișan a fost strâns legat, de-a lungul întregii vieți, de culorile „galben-albastre”. A fost jucător și, în mai multe rânduri, antrenor al primei echipe, descoperitor de talente și mentor al multor generații de jucători, precum și șef al Centrului de Copii și Juniori al FC Petrolul Ploiești.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Odihnește-te în pace, Camil Oprișan!”, se arată pe pagina de Facebook a FC Petrolul Ploiești.

Despre Camil Oprișan

Ca jucător, Oprișan a evoluat pentru Petrolul în perioada 1964 – 1973, cu excepția sezonului 1965/1966, când a activat la Siderurgistul Galați. În acel sezon, echipa praheană câștiga ultimul titlu de campioană pe care le are în palmares, scrie prosport.ro.

Vestea tristă a zilei! Doliu în fotbalul românesc! A murit imediat după Revelion

Anul 2021 a început cu numeroase decese

Printre acestea se afla și Dzhambulat Khatokhov care a intrat în Guinness World Records în 2003, pe vremea când avea patru ani, fiind considerat „Cel mai greu copil din lume”. Acesta a murit pe 29 decembrie 2020, la doar 21 de ani.

Avea doar 21 de ani, iar într-o filmare realizată în iulie 2019 coborase de la 194 de kilograme la 172,5 după trei luni de antrenament.

La vârsta de doi ani, Dzhambulat Khatokhov cântărea deja 34 de kilograme, ani la care copiii au între 10 şi 15,5 kilograme. Iar la 13 ani greutatea sportivului rus ajunsese la 180 de kilograme. Practica sumo şi wrestling şi devenise arbitru de sumo.

La 7 ani, când avea 101,5 kilograme, i-a fost dedicat un reportaj TV, intitulat World Bigest Boy (Cel mai mare copil din lume). „Copilul meu nu este bolnav, este unic. Dacă alţii gândesc altfel, asta depinde de ei”, declara mama copilului, Nelya, care nu avea nicio problemă cu greutatea fiului său.

Vestea tristă a zilei! Doliu în fotbalul românesc! A murit imediat după Revelion