Larry Flynt, excentricul milionar american și fondatorul controversatei reviste Hustler, a decedat la vârsta de 78 de ani, potrivit presei americane, relatează AFP. Milionarul a murit miercuri, la Los Angeles. Milionarul american a decedat în somn, la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, cu familia lângă el, potrivit managerului său.

Minda Gowen, purtătorul de cuvânt al publicațiilor editate de Larry Flynt, a declarat că acesta a murit din cauza „recentului debut al unei boli apărute brusc”. Fratele său Jimmy Flynt a confirmat pentru Washington Post decesul, anunţat iniţial de TMZ. Conform acestei publicații, Larry Flynt a murit de stop cardiac.

Larry Flynt a fost în centrul unui film regizat de Milos Forman în anii 1990 şi s-a autoproclamat avocat al libertăţii de exprimare.

Flynt a lansat în 1974 controversata revistă Hustler, concurenta Playboy pe care o considera “de modă veche”. Revista sa avea fotografii foarte explicite şi un ton deliberat scandalos. Ulterior, şi-a dezvoltat imperiul cu alte publicaţii, studiouri şi apoi pe site-uri web. În 2000, omul de afaceri a deschis chiar şi un cazinou Hustler într-o suburbie a oraşului californian Los Angeles, unde locuia de multă vreme.

Celebrul milionar a fost judecat pentru obscenitate

În 1978, Flynt a fost împușcat în fața Tribunalului din Georgia, acolo unde fusese audiat într-un proces în care era judecat pentru obscenitate. În urma acestui eveniment, afaceristul a rămas paralizat. Criminalul în serie Joseph Paul Franklin, cel care a tras în Flynt, a fost executat în noiembrie 2013, în statul american Missouri.

În octombrie 2017, bărbatul în vârstă având mai multe operaţii estetice, ţintuit într-un scaun cu rotile placat cu aur de la o încercare de asasinat din 1978, şi-a permis o lovitură finală oferind, pe o pagină întreagă în Washington Post, 10 milioane de dolari persoanei care îi va furniza orice informaţie ducând la destituirea lui Donald Trump.

Era “datoria sa patriotică”, a afirmat acest obişnuit al polemicilor şi proceselor, care şi-a construit reputaţia şi averea pe provocări.

Bărbatul era obişnuit cu metoda: pentru a-l sprijini pe preşedintele Clinton acuzat în procesul Lewinsky în 1998, el a făcut să cadă capul mai multor congresmeni implicaţi în scandaluri dezvăluite în revista sa.