Germania a fost, din nou, ţinta unui atentat terorist. Totul s-a întâmplat vineri seara, în municipiul Wurzburg, acolo unde locuiesc părinții președintelui Klaus Iohannis.

Atentat în oraşul părinţilor lui Iohannis

Oraşul în care trăiesc părinţii preşedintelui a fost tulburat preț de câteva ore, de un atac violent, care s-a soldat cu moartea mai multor persoane. Mai exact, trei persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite, în urma unui atac cu armă albă.  În orășelul situat între Frankfurt și Nuremberg locuiesc chiar părinții șefului României.

Părinţii lui Iohannis au plecat din România după Revoluţie

Gustav Heinz și Susanne Iohannis au părăsit România după Revoluția din 1989. Părinții președintelui statului român au imigrat în Wurzburg în anul 1992.

Totuşi, locuitorii orașului Wurzburg nu știau că fiul lui Gustav Heinz și Susanne Iohannis este președintele statului român, deși vecinii îi cunoșteau de peste 20 de ani. Doar în anul 2014, pe gardul casei era lipit un steag mic al României cu chipul lui Klaus Iohannis.

Președintele a dezvăluit în cartea „Pas cu pas” că părinții săi au fost oameni modești. “Aveau meserii simple: mama, soră medicală, tata, tehnician la o firmă din Sibiu. Sora mea a plecat imediat după Revoluție. Părinții mei au plecat prin ’92-’93; pe atunci deja nu mai locuiam împreună, eu eram căsătorit din 1988, iar ei erau pensionari.

Dacă ar fi decis să plece mai devreme, probabil că aș fi resimțit mult mai puternic despărțirea de ei, dar în acel moment am acceptat firesc decizia lor și mi‑am continuat propriile planuri”, a relatat Klaus Iohannis.

Evenimentul tragic care a avut loc vineri, 25 iunie, în orășelul a cărui pace era parcă de netulburat a speriat locuitorii.

Orașul a fost supus unor măsuri mai puțin plăcute, precum închiderea circulației în mai multe zone. În urma acțiunilor demarate de organele poliției locale, autoritățile germane au anunțat arestarea unui suspect. Atacatorul ar fi fost originar din Somalia și a fost reținut după ce a fost împușcat în picior.