Vestea momentului pentru România. Aderarea la spaţiul Schengen de liberă circulaţie rămâne o prioritate pentru ţara noastră, a reafirmat ministrul de externe Bogdan Aurescu, la conferinţa de lansare la Bucureşti a preşedinţiei germane a Consiliului Uniunii Europene.

Vestea anului pentru România

De la 1 iulie, Germania a preluat pentru şase luni preşedinţia Consiliului Uniunii. „E nevoie de mai multă flexibilitate când vine vorba de spaţiul Schengen. Criza actuală ne-a demonstrat că ar fi un câştig ca România şi Bulgaria să fie incluse în spaţiul Schengen. Sper ca această discuţie cu privire la lărgirea spaţiului să aibă o finalitate lunile următoare şi contăm pe sprijinul Germaniei şi al celorlalte state membre pentru atingerea acestei ţinte comune a celor două state”, a spus Aurescu.

La rândul său, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, a transmis un mesaj de unitate şi solidaritate, motto-ul preşedinţiei germane fiind: „Împreună pentru redresarea Europei”, preluată într-un moment crucial, pandemia de COVID-19.