Decizie importantă a Guvernului României privind exploatarea resurselor de suprafaţă şi a apelor minerale din ţara noastră.

Redevenţele din exploatarea acestor resurse vor rămâne la nivel local în proporţie de 80%

“Guvernul Ciucă a adoptat azi hotărărea prin care sunt aprobate normele de aplicare a legii privind rămânerea la nivel local a sumelor din redevențe.

Aici vorbim de exploatarea resurselor de suprafață și a apelor minerale”, a transmis deputatul PNL Florin Roman pe pagina sa de socializare.

De acum, 80% din redevenţe vor rămâne la nivel local, a explicat liberalul, care a subliniat că vorbim despre o descentralizare reală a resurselor financiare de la nivel central la nivel local.

“Am impus prin modificarea Codului Administrativ ca 80% din redevențe să rămână la nivel local, 40% la primării și 40% la nivelul CJ.

Este pentru prima dată, după 30 de ani, cănd se reușește o descentralizare reală a resurselor financiare de la nivel central la nivel local”, a mai scris Florin Roman pe Facebook.

Ce se pot face cu aceşti bani, la nivelul unui judeţ?

Deputatul PNL a explicat pentru oamenii din propria circumscripţie electorală şi ce înseamnă asta, în termeni reali, pentru Consiliul Judeţean Alba.

“Ce înseamnă, de exemplu, pentru CJ Alba, acest lucru? Circa 24 milioane lei anual, din care se construiesc 6 km de drum judetean nou. Sau 24 de km de drum judetean nou, in 4 ani, doar din redevente!

Propunerea transformată în literă de lege mi-a fost înaintată de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, urmare a discuțiilor cu primarii din Alba”, a explicat Florin Roman.