Dr Emilian Imbri consideră că situația actuală din România este alarmantă. Acesta avertizează că „vor veni și alte virusuri care vor genera infecții respiratorii” și ne informează că posibilitatea unui val cinci epidemic crește treptat, chiar și în state europene ce au un sistem medical mult mai dezvoltat decât al nostru.

Totodată, în cadrul unei emisiuini prezentate la B1 TV, medicul Emilian Imbri a criticat faptul că cetățenii din țară se vaccinează din cauza resticțiilor, în timp ce străinii aleg să se imunizeze prin injectare din dorința de a stopa perioada pandemică.

„Măsuri foarte severe”

Medicul Emilian Imbri, consilier al ministrului interimar al Educației, consideră că ne aflăm într-o situație alarmantă din momente ce „țări foarte bine poziționate din punct de vedere al sistemului de sănătate” au introdus noi restricții pentru populație, de această dată, mai severe. Acesta susține că și în România ar trebui implementate noi măsuri sanitare pentru protecția oamenilor.

„Ceea ce este într-adevăr un semnal de alarmă, sau un lucru care ar trebui să ne pună pe gânduri, și nu neapărat populația trebuie să se gândească la asta pentru că populația are și alte gânduri acum legate de venirea iernii, dar pe specialiști ar trebui să îi pună pe gânduri faptul că niște țări foarte bine poziționate din punct de vedere al sistemului de sănătate iau niște măsuri foarte severe, deci ceva ar trebui să dea de gândit și ar trebui să ne pună și pe noi în gardă din timp.

Germania deja vorbește despre un val 5 pe care îl prognozează mult mai sever decât orice până acum, în Franța se discută despre o tulpină nouă, nu știm însă precis despre ce este vorba, e vorba doar de un anunț făcut în presa lor, o tulpină nouă care a fost depistată de curând și care probabil că va deveni o problemă în cazul în care nu se iau măsurile necesare sau în cazul în care într-adevăr este ceea ce s-a anunțat. Iată că măsurile pe care le iau celelalte state – noi nu trebuie să imităm, dar trebuie să ne gândim că oamenii ăia fac ceva cu bună știință, nu așteaptă să bată vântul ca la noi”, a explicat Dr Emilian Imbri.

„Vor veni și alte virusuri care vor genera infecții respiratorii”

Acesta spera ca, în viitorul apropiat, autoritățile medicale din țară să reușească să covingă românii cu privire la importanța imunizării prin injecatarea serului anti-covid. Consilierul ministrului interimar al Educației își dorește să „sperie în sensul bun” persoanele nevaccinate pentru aș schimba atitudinea față de vaccin.

„S-ar putea să fie o formă prin care să reușim să mai convingem, că, de vaccinat cu forța, sigur că, vedeți, nu se pune problema chiar nicăieri, dar s-ar putea să mai convingem oarece persoane să se mai vaccineze. Gândiți-vă că nici măcar imaginile prezentate de posturile de televiziune și de tot ceea ce se discută în momentul de față în media noastră nu a reușit să sperie în sensul bun și să atragă atenția asupra faptului că sunt foarte multe decese și că va veni iarna, și a venit iarna, și că practic peste acest Covid, lăsând deoparte bolile cronice, de care parcă toată lumea a început să uite, vor veni și alte virusuri care vor genera infecții respiratorii, care supraadăugate sau asociate cu ceea ce se întâmplă acum pot să dea nu numai modificări ale tuplinii acestui virus, ci pot să dea simptome cumulate care vor face ca iarăși un număr mare de persoane să trebuiască apeleze la serviciile de înaltă medicină și de urgență. Cred că într-adevăr niște măsuri, poate mai serioase… pentru că noi dăm senzația asta de neseriozitate”, a spus Emilian Imbri.